Woestduinnieuws
 

De eerste clubkampioenschappen van dit jaar zijn achter de rug! Met mooie gezwommen tijden en een hele gezellige avond kunnen we vol goede moed zeggen: op naar de volgende keer!

 

26-06-2007

Succes!


Het was weer een succes, het vriendjes- en vriendinnetjeszwemmen! Veel kinderen, veel gezelligheid en een hele gezellige training!

Alle vriendjes die mee waren kregen nog een extraatje mee van het bestuur �n een brief om zich op te geven als lid van Woestduin, wat ze natuurlijk allemaal gaan doen!

Hoe druk het was kun je zien op de foto hieronder. Morgen is deel twee van het vriendjes- en vriendinnetjeszwemmen, dan is de woensdag namelijk aan de beurt. Hopelijk is dat net zo succesvol - de trainers hebben er in ieder geval zin in!

 

 

11-06-2007

Vriendjes- en vriendinnetjeszwemmen: deel 2!


Over twee weken is het weer zover: dan gaan we weer vriendjes- en vriendinnetjeszwemmen! Ook dit keer weer op allebei de trainingsdagen, dus op maandag en woensdag.

Weet je niet meer zo goed wat het is? Dan volgt hieronder nog even een uitleg.

Bij het vriendjes-/vriendinnetjeszwemmen mag je, voor ��n keer, zomaar ��n of twee vriendjes/vriendinnetjes meenemen naar de training. Via een strookje, dat je tijdens de eerstvolgende training uitgereikt krijgt, kun je jezelf �n je vriendje(s) opgeven en mogen jullie met z'n allen samen komen trainen!

Het vriendjes- en vriendinnetjeszwemmen is dit keer op maandag 25 juni en woensdag 27 juni, op alle trainingstijden.

Wil je meedoen? Vul dan gelijk het inschrijfformulier in dat je van je trainer krijgt tijdens de training en lever het ook weer in. Dan wordt het een hele gezellige en hopelijk volle training!

Heb je het formulier niet gekregen en wil je t�ch graag meedoen? Dan kun je het formulier hier downloaden.

 

 

26-05-2007

Gemist?


Heb je vorige keer de clubkampioenschappen gemist omdat je oma jarig was? Of omdat je je had verslapen? Geen nood, je kunt je nog steeds opgeven voor de rest van de wedstrijden!

Het gaat om de volgende data voor de wedstrijden:

16 mei 2007 (al geweest)
4 juli 2007
26 september 2007
28 november 2007

De laatste twee data zijn op dit moment nog onder voorbehoud. Op 4 juli sluiten we tevens het zwemseizoen van dit (school)jaar af; het is dan de laatste keer zwemmen voor de vakantie!

Zin om mee te doen met de clubkampioenschappen? Dan kun je je opgeven via je trainer of vragen om een opgaveformulier. Vraag ook even of je ouders zin hebben om mee te helpen!

 

 

18-05-2007

Clubkampioenschappen

Jaja, de clubkampioenschappen zijn achter de rug! Het was een leuke avond, er zijn prachtige tijden gezwommen en iedereen was op tijd klaar. Wat wil je nog meer?
De tijden zullen snel volgen op de site. Voor nu denken we dat de volgende foto genoeg zegt: 

18-08-2006

Weer een internationaal zwemtoernooi voor Ben

Het laatste weekend van juli stond Ben weer langs de badrand bij de Youth Friendship Games. Dat is een internationaal toernooi van allerlei verschillende sporten en Ben was uitgenodigd als jurylid bij het zwemmen.

Op vrijdag, zaterdag en zondag kwamen alle zwemnummers voorbij. Vrijdags begon Ben als Kamprechter in het Amsterdamse Sloterparkbad. Het Sloterparkbad heeft een acht-baans 50m-bad en biedt plaats aan ruim 500 toeschouwers.
 

Ben in actie in het Sloterparkbad. Hij heeft net de zwemmers
op het startblok gefloten voor de volgende start.


De zaterdag en zondag kreeg Ben het een stuk drukker. Toen was Ben Plaatsvervangend Scheidsrechter. Nou gebeurt dat wel vaker, maar niet met elektronische tijdwaarneming die dit keer ook was aangesloten in het zwembad.

Uiteindelijk werd er goed gezwommen door de Nederlandse, Duitse, Franse, Poolse, Moldaviese, Engelse en Amerikaanse zwemmers. Met vermoede voeten kon Ben zondagavond weer terug naar Langbroek gaan. Met een mooi toernooi in zijn achterhoofd en veel ervaring die hij heeft opgedaan. Zeker met de elektronische tijdwaarneming.
 

02-07-2006

Ben Official in het nieuwe zwemstadion van Eindhoven

Zaterdag en zondag, 1 en 2 juli, was Ben Kamprechter in het nieuwe zwemstadion van Eindhoven. In de Tongelreep werd het eerste weekend van juli een internationaal zwemtoernooi georganiseerd. Hieronder zie je foto van het zwembad.


Het zwembad bestaat uit een tien baans 50m bad. Dat betekent dat het zwembad ongeveer vier keer zo groot is als het zwembad in Doorn. De buitenste twee banen worden meestal niet gebruikt. De foto is genomen van de springtoren die in het bad erachter staat. Aan de overkant zie je een groot scherm waar de tijden op verschijnen als de zwemmers goed hebben aangetikt. In het zwemstadion is plaats voor 3500 toeschouwers.
 


Hierboven zie je Ben in actie langs de badrand. Hij is druk bezig om de volgorde van aankomst te noteren en tussendoor ook te kijken of iedereen op de juiste manier aantikt. Ben heeft twee lange dagen in Eindhoven gestaan en mocht zondagavond eindelijk van zijn weekend genieten...
 

24-06-2006

Woestduin eindigt als vijfde bij de Meerkamp

Dit seizoen is Woestduin als vijfde ge�indigd bij de Meerkamp. Vergeleken met vorig seizoen, was het eindresultaat een stuk minder. Toen eindigde we als tweede. Er was dit seizoen duidelijk een verschil te merken tussen de eerste twee delen in 2005 en de laatste vier in 2006. De laatste wedstrijden waren onhandig gepland, waardoor veel zwemmers andere verplichtingen hadden. Maar uiteindelijk leverde het toch een mooie beker op. Ben was in Soest aanwezig om de beker in ontvangst te nemen. Hier zie je de beker.
 


De vijfde prijs van de Meerkamp 2005-2006
 

In Soest was het heel gezellig. Vooral bij de ploeg van De Blauwe Schuur die verrassend tweede werden. Na zeven jaar de eerste prijs moesten ze nu hun meerdere erkennen in De Vuursche uit Baarn. Deze foto is genomen in de pauze van de pauze van de wedstrijd.
 


Foto van Ben met een aantal enthousiaste zwemmers van De Blauwe Schuur.
De foto is gemaakt door Nieke van der Burg.


De eindstand van de Meerkamp 2005-2006

1. De Vuursche - Baarn
2. De Blauwe Schuur - Amerongen
3. VZC Veenendaal - Veenendaal
4. Dorestad Dolphins - Wijk bij Duurstede
5. Woestduin - Doorn
6. De Duinkikkers - Soest

Op zaterdag 9 september begint de nieuwe editie van de Meerkamp (seizoen 2006-2007) in het zwembad van Doorn.
 

15-04-2006

Gezellige Meerkamp met mooie PR'sVolop gezelligheid bij de Woestduiners in de pauze van de wedstrijd.


Wederom een foto van Ben in actie. En wederom is de foto door Nieke van der Burg
van De Blauwe Schuur. Hier wilde Ben net de volgende serie gaan starten.


Door ziekte, vermoeidheid of de paashaas moeten spelen kwamen er bij de vijfde Meerkamp voor Woestduin maar tien zwemmers aan de start. Kasper, Erik, Frans, Marleen, Remco, Anna, Gaby, Marlous, Bart en Bram lieten in Rhenen zien wat ze allemaal konden op de schoolslag en op de vrije slag.

Anna zwom een heel mooi PR op de 100m vrije slag: 1.45.25. Dat was bijna zes seconden sneller als haar vorige tijd. Ook Remco snelde zich op de 100m vrije slag naar een nieuw PR. Hij was ruim zes seconden sneller en kwam uit op 1.34.56.

Kasper ging een spannende race aan met Tom van Daalen van De Blauwe Schuur op de 200m vrije slag. Na 100m was er een lichte voorsprong voor Tom, maar uiteindelijk finshte Kasper net iets eerder in een nieuw PR: 2.23.51. Marleen werd op de 50m schoolslag hard aangemoedigd door drie meiden van Woestduin. Het heeft geholpen, want ook Marleen zwom een nieuw PR: 0.45.04.

Klik hier voor de uitslagen.
 

08-04-2006

Veel PR's en podiumplaatsen bij laatste Vallei-wedstrijd van dit seizoenBen was de enige Woestduiners die op de foto werd gezet. De foto
is gemaakt door de acht-jarige Nieke van der Burg van De Blauwe Schuur
uit Rhenen. Ben was druk in gesprek met de fotografe.....


Op zaterdag 8 april verschenen acht Woestduiners aan de start van de laatste Vallei-wedstrijd van dit seizoen. Remco, Janna, Bente, Marlous, Bart, Bram, Bj�rn en Stefanna kwamen ieder drie keer in actie in het Veenendaalse Valleibad.

Bij de vorige Vallei-wedstrijd werden veel PR's gezwommen en ook bij de laatste Speedo-wedstrijd. Toch konden de acht zwemmers zichzelf nog meer verbeteren. Van de 24 starts eindigde er 17 in een nieuw PR! En wat nog mooier was: iedereen wist zich drie keer naar een podiumplaats toe te zwemmen. Dat is in al die jaren nog nooit voor gekomen. Normaal komen hier alle PR's en podiumplaatsen te staan, maar dat waren er nu zoveel.... Kijk maar snel bij de uitslagen.

Klik hier voor de uitslagen.
 

01-03-2006

Nieuwe polo's voor de trainers!
 


Onze Charmante Daniel laat vol trots zijn polo zien....

Lang hebben ze er op moeten wachten, maar nu het is dan zover: nieuwe polo's voor de trainers! Op de foto zie je het resultaat. Daniel kon zaterdag bij de Meerkamp zo goed poseren (zie nieuwsbericht hieronder) dat hij gelijk werd gestrikt om zijn nieuwe polo te showen.

De polo's waren het eerst te bewonderen bij de Heuvelrugwedstrijd en de Meerkamp van 18 en 25 februari.
Voortaan zullen de trainers en de ploegleiding bij wedstrijden te herkennen aan deze waterblauwe polo's.