Duidelijkheid voor zwembad Woestduin

DOORN Het Doornse zwembad Woestduin komt per 1 september in handen van exploitant Laco. Dat heeft de Heuvelrugpolitiek afgelopen maandagavond besloten in een speciaal ingelaste raadsvergadering. Met het besluit verzekert de Raad de inwoners dat er de komende vijf jaar gezwommen kan worden in Doorn -tegen een vergoeding van 100.000 euro per jaar- en voorkomen ze een slepende juridische procedure.

Marc Satijn:
Ondanks dat in maart al door de Raad was besloten een akkoord te sluiten met Laco voor de exploitatieduur van vijf jaar, ontstond er -tot ieders verbazing- toch een juridische procedure, voortkomend uit een conflict tussen de gemeente, de stichting Zwem- en Sportaccommodaties Doorn en de exploitant. Laco had eerder al kenbaar gemaakt het zwembad over te willen kopen van de huidige eigenaar, de Stichting, maar bleek te laat met de aangetekende aanvraag. Toch stelde de exploitant in de onderhandelingen als voorwaarde dat zij alléén de exploitatie wilden voortzetten als zij ook daadwerkelijk eigenaar zouden worden van het geheel.

STEEKSPEL Een voorwaarde waar wethouder Henk Veldhuizen (CDA) niet in mee wilde gaan. Hij stelde juist voor aan de Raad om niet tot overdracht over te gaan en de rechtszaak voort te zetten. ,,Wij hebben geen behoefte aan een juridisch steekspel. Stop hiermee”, verwoorde Fractie Open-raadslid Hans Waaldijk. Hij werd daarin gesteund door de BVH, D66, CU en de VVD.

ZWEMCLUB Daarmee krijgt Veldhuizen duidelijke taken mee: sluit een overeenkomst met Laco, draag alles over en stop de juridische procedures. Nu Laco per 1 september het zwembad als eigenaar in handen krijgt, ontstaat er ook rust voor de zwemmers en de inwonende zwemvereniging. ,,We zijn erg blij met dit besluit”, aldus Veronike Kartman namens de Zwemclub Woestduin, die met vele leden vertegenwoordig waren in de raadszaal maandagavond. Volgens Laco-directeur Bert Lavrijsen betekent dit ook dat Laco nu een grotere investeringsbereidheid heeft voor de Doornse zwembad.

LACHEND Tevens zegt Lavrijsen toe dat -zodra alle documenten getekend zijn- alle juridische procedures stop zullen worden gezet. ,,Ik heb eigenlijk al documenten klaar liggen, waar wij alleen nog maar een aantal dingen in aan hoeven te passen”, zegt hij lachend na afloop.

FAILLISEMENT Wel moet Laco nu aan één voorwaarde voldoen. Ze mogen het bad tegen de symbolische prijs van 45 euro overkopen áls er in de o[pvereenkomsten wordt opgenomen dat bij een eventueel faillissement of stopzetting van de activiteiten binnen Laco het zwembad terug in handen komt van de Stichting. Een toezegging die Lavrijsen graag maakt.

STREEP Met dit besluit kan er een streep worden gezet onder kwestie Woestduin. Inwoners kunnen voor vijf jaar -met een verlening van vijftien jaar- blijven zwemmen, Laco wordt eigenaar van het zwembad en ontvangt een vergoeding van 100.000 euro per jaar.

Bron: De Kaap

No comments yet.

Geef een reactie

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree