Zomeractiviteiten Zwemclub Woestduin in Bosbad

LEERSUM Vind je de zomerstop van je eigen sportvereniging te lang? Doe dan mee met de activiteiten die zwemclub Woestduin deze zomer organiseert in het Bosbad van Leersum. Wil je leren borstcrawlen, trainen voor een triatlon, of een bootcamp achtige mix van zwemmen en oefeningen op de kant, meld je dan aan – er is nu nog plek.

Edith Hazelzet:
,,Je hoeft geen lid te worden van onze zwemclub, maar betaalt 20 euro per maand of 60 in een keer”, vertelt Veronike Kartman, voorzitter van Zwemclub Woestduin. Haar leden zijn blij dat ze in de zomer door kunnen trainen. Daarnaast kunnen ze aanhaken bij de andere activiteiten. De zomersessies kwamen mede tot stand via de buurtsportcoachregeling van de gemeente. De zwemclub deed een aanvraag voor een bijdrage aan de nieuwe activiteiten en deze werd gehonoreerd.

PITTIG Buurtsportcoach Wilco Willemse verzorgt samen met een collega de bootcamp trainingen. ,,Daarbij trainen we conditie, kracht en techniek. Bij dat laatste helpt Woestduin. Je hoeft geen fantastische zwemmer te zijn om mee te doen, als je het maar leuk vindt. Het is best pittig, maar het is dan ook de bedoeling dat je hiermee je conditie op peil houdt.”

De opbouw is als volgt: warming up, technisch zwemgedeelte, conditioneel zwemgedeelte en oefeningen op de kant met materiaal. ,,Op tempo zwemmen, intervaltraining, dat soort dingen. Het allerlekkerste is natuurlijk dat je buiten traint, en ook nog in één van de mooiste buitenbaden van Nederland,” aldus Willemse.

SAMENWERKING Hij is blij met de samenwerking tussen de zwemvereniging en het Bosbad: ,,Ik hoop dat het aanslaat en dat we hiermee iets neerzetten dat volgend jaar weer terugkomt.” Er staan vier banen ter beschikking voor de zomertrainingen. ,,Eentje wordt gebruikt voor een borstcrawlcursus die de KNZB namens ons geeft”, vertelt Veronike. ,,De tweede verhuren we een soort van onder voor de zomertrainingen triathlon.” (meer informatie hierover op de sportpagina).

De trainingen zijn elke maandag en woensdag van 19:00-20:00 uur en gaan door tot en met 30 augustus. Vanaf 12 jaar ben je welkom. Aanmelden kan via zcwoestduin.nl/qr.

Bron: De Kaap

No comments yet.

Geef een reactie

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree