Visie

Onze visie: Vooral op een sportieve manier, in clubverband je eigen zwemprestaties verbeteren. Het houdt dus in dat de trainingen gericht zijn op verbeteren van spierkracht, zwemslagen, keerpunten, starten en conditie. Er zijn voldoende mogelijkheden om ook wedstrijden te gaan zwemmen.

Zwemclub Woestduin bestaat al sinds 1934!!

Wij willen niet alleen kinderen motiveren om in clubverband te zwemmen maar ook volwassenen zijn bij  ons van harte welkom. Sinds 2016 is er ook volop plek voor senioren.

Wij stimuleren elke vorm van beweging maar proberen natuurlijk het zwemmen met techniek en conditietraining te stimuleren. Voor elke zwemmer kan dat op eigen niveau.

Extra activiteiten :

  1. Wij hebben onze banen op dinsdagavond verdeeld en hebben duikvereniging Thor verwelkomd. Zij trainen geheel zelfstandig in 1 helft van het bad.
  2. In samenwerking met HSi (Heuvelrug sport initiatief) en de Buurtsportcoaches hebben wij een Heuvelrug Breed aanbod zomer 2017. Origineel een activiteit om alle jeugd te laten doortrainen zodat de opgedane conditie niet verloren gaat. Wij bieden een training 50/50 bootcamp landtrainingen en zwemconditie en voor wie wil techniek.  Inmiddels is er een enthousiaste groep ontstaan van allerlei leeftijden, van jong tot oud(er), die 2x per week traint. Het zomer trainen vindt plaats in Leersum in het Bosbad.
  3. Tot slot natuurlijk hebben wij ook een wedstrijdteam dat regionaal zwemt bij de KNZB wedstrijden, wij stimuleren dat erg maar verplichten het niet voor overige leden. We zijn zeker trots dat 3 van onze zwemmers het tot de NK en NJJK hebben geschopt. Meer info bij de tab wedstrijdzwemmen.

Het moge duidelijk zijn, zwemmen kan heel breed zijn. Het is ook de enige sport waarbij blessures eigenlijk niet kunnen ontstaan en waaraan elke leeftijd kan deelnemen zodra iemand zwemvaardig is.

(juni 2017)